Neste Rallin juhlavuoden reitti kokoaa yleisön suosikit vuosikymmenien varrelta

6.-9.8. ajettava Suomen MM-ralli juhlii tulevana kesänä 70-vuotiasta taivaltaan. Tänään julkaistu reitti kunnioittaa menneitä vuosikymmeniä, alkaen ja päättyen Jyväskylän kaupunkierikoiskoeklassikoihin, joista Laajavuoressa juhlitaan myös podiumseremoniat. Suomalaisodotukset Neste Ralliin ovat korkeimmillaan vuosikausiin, ja kolmoisvoittoakin saa spekuloida Kalle Rovanperän luvalla jo ääneen.

Suomen MM-ralli 2020 saa arvoisensa reitin, jossa Keski-Suomen sorateiden historia näkyy kunniakkaasti ja monipuolisesti – nostalgiantuoksuisena mutta nykypäivään jalostettuna.

– Neste Rallin juhlavuosi näkyy ennen kaikkea reitissä, johon olemme halunneet hakea monipuolisesti kilpailun menneitä vuosikymmeniä edustavia erikoiskokeita, tämän päivän aineksilla maustettuna. Mukaan mahtuu niin tunnettuja suosikkeja kuin nyky-yleisölle ja kuljettajillekin uusia tuttavuuksia, kuten Arvaja tai Humalamäki, Neste Rallin apulaiskilpailunjohtaja ja reittivastaava Kari Nuutinen kuvailee.

Klassikoiksi muodostuneet kaupunkierikoiskokeet tarjoavat vauhdin hurmaa ja seremoniallisuutta aivan Jyväskylän kaupungin sydämessä pitkin viikonloppua. Lisäksi nykyisten rallisääntöjen rajoituksista huolimatta, pala nostalgista Ouninpohjan erikoiskoettakin on saatu sisällytettyä reittiin.

– Suomen MM-ralli alkaa ja huipentuu kilpailun historiallisiin kivijalkoihin Harjulla ja Laajavuoressa, jossa sunnuntaina juhlitaan myös podiumseremoniat. Perjantaina tykitetään nopealla toistolla erikoiskokeita Jyväskylän läheisyydessä, lauantaina reitti laskeutuu puolestaan alemmas Keski-Suomen kartalla, Nuutinen erittelee.

– Saimme mukaan lähes kaiken haluamamme, suurimpana kompromissina Ouninpohjan klassikko, joka yhdessä FIA:n kanssa tehtyjen linjausten mukaan ei sovellu sellaisenaan nykyautoille. Kilpailijat, kuten yleisökin pääsevät silti nauttimaan osuuksia Ouninpohjasta tutun Kakaristo-erikoiskokeen merkeissä. Uskomme ja toivomme, että juhlavuoden rallikansa saa todellista herkkua teiden laidoilla – perinteitä kunnioittaen ja suomalaismenestyksestä nauttien!

Lue erikoiskoekohtaiset esittelyt »
Katso reittiaikataulu ja -kartta »

Rovanperä: ”Suomalaisten kolmoisvoitto kuulostaa hyvältä!”

Viime viikonloppuna Ruotsin MM-rallissa huippusuoritukseen yltänyt nuori, Toyota Gazoo Racing -tiimin kuljettajalupaus Kalle Rovanperä, on ehdottomasti yksi kauden ja Neste Rallin menestyjäehdokkaista. Kotiralliaan hän odottaa innokkaana.

– Odotukset on aina hyvät, kun puhutaan Neste Rallista! 2000-luvulta olen ollut kaikissa Neste Ralleissa katsomassa, ennen kuin itse olen päässyt kilpailemaan. Etenkin nyt 70. juhlavuonna on mahtavaa päästä ajamaan kilpailu WRC-autolla, Rovanperä fiilistelee.

– Viime vuosina reitti on sopinut minulle hyvin ja Suomen MM-rallin kaltaiset tiet ylipäätään. Tottakai tänä vuonna vauhditkin muuttuvat, koska alla on tehokkaampi auto, joten hetki voi mennä treenatessa, mutta toivotaan, että hyvä ajofiilis löytyy nopeasti.

– Ruotsin MM-rallin onnistuminen kasvatti ehdottomasti luottoa omaan tekemiseen. Uskon että suomalaiset ovat hyvässä vauhdissa tänä vuonna ja toivon, että saadaan porukalla siniristilippuja useammankin luokan kärkikahinoihin. Suomalaisten kolmoisvoitto Jyväskylässä kuulostaa omaan korvaan oikein hyvältä, Rovanperä myhäilee.

Kaikki erikoiskokeet suorina lähetyksinä – Rallipassilaisille maksuttomat bussikuljetukset

Vauhtia rakastavaa autourheilukansaa hemmotellaan tulevana kesänä myös tv:n ja netti-tv:n puolella, sillä suomeksi selostettua MM-rallia on nyt luvassa enemmän kuin koskaan. Yle näyttää 70. juhlavuoden kunniaksi Neste Rallin jokaisen erikoiskokeen suorana lähetyksenä Yle Areenassa, jonka lisäksi erikoiskokeita lähetetään TV2-kanavalla. Legendaarinen Ralliradio täydentää Ylen kisakattauksen.

Neste Rallin järjestäjä AKK Sports Oy juhlistaa merkkivuotta tarjoamalla yleisölle myös muita monipuolisia etuja ja hyötyjä yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tänään käynnistyneen virallisen verkkolipunmyynnin uutuustuote on City Pass, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikille Harjun ja Laajavuoren erikoiskokeille sekä Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskukseen koko tapahtuman ajan. Kisäjärjestäjän ja rallin isäntäkaupungin, Jyväskylän, lahja kaikille Rallipassituotteiden hankkineille ovat maksuttomat yleisökuljetukset virallisilla Neste Rallin ja kaupunkialueen bussilinjoilla.

Katso reittivideo:

Kuva: McKlein

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close