Toyota julkisti kuskinsa – Rovanperä nousee WRC-luokkaan!

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing -rallitalli julkaisi keskiviikkona kauan odotetun tiedon kauden 2020 kuskeistaan. He ovat britti Elfyn Evans, ranskalainen moninkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Suomen superlupaus Kalle Rovanperä.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen kommentoi kuljettapalettia seuraavasti tallin tiedotteessa.

– Olen hyvin tyytyväinen ensi kauden kuskeihimme. Meillä on tasapainoinen tiimi, jolla voimme tavoitella yä useampia mestaruuksia. Tiedämme, miten vahvoja Sebastien ja Julien ovat. Elfyn pystyy voittamaan melkein millä alustalla tahansa. Kallen olen puolestaan tuntenut jo hänen ollessaan pieni poika ja jo kauan on ollut selvää, että hänessä on jotain todella spesiaalia.

– Haluan myös kiittää Ottia ja Martinia, Jari-Mattia ja Miikaa sekä Krisiä ja Sebiä kaikesta, mitä he ovat tehneet tiimimme eteen.

Ranskalaismestari Ogier liittyy innoissaan Toyotan tiimiin.

– Olen innoissani tästä. Tämä on jälleen yksi haaste minulle ja odotan sitä kovasti. On mahtavaa päästä työskentelemään Toyotan ikonisen brändin kanssa. Eflyn on jo osoittanut kykynsä ja Kalle kehittyy tulevaisuudessa varmasti vieläkin nopeammin, sillä hänellä on rutkasti taitoa.

Evans ei malta odottaa päästäkseen vauhtiin uudessa tallissaan.

– Tämä on loistava mahdollisuus ja tiimi on ollut hyvin menestyksekäs, joten on hieno olla nyt osa sitä. Tämä aukaisee uuden kappaleen ralliurallani ja toivon, että voitamme ralleja entistä useammin.

Kalle Rovanperän huikea ura ottaa nyt stepin rallin MM-sarjan pääluokkaan.

– Luulen, että kaikkien nuorten kuljettajien tavoitteena on päästä ajamaan WRC-autolla ja nyt se on minun kohdallani totta. On ollut hienoa, miten Tommi on luottanut minuun jo kun pari vuotta sitten testasin Yarista. Seuraava vuosi tulee varmasti olemaan haasteellinen ja oppimista on paljon. Sebastien ja Elfyn ovat varmasti hienoja tallikavereita.

Kuva: Toyota GAZOO Racing

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close