Nokkanen nokitti Nelivetomiehet Harjulla – Valkonen kaksivetoisten kärkimies

Supersuosittu Neste Rallin oheiskilpailu Vetomies pääsi käyntiin Harjun erikoiskokeella perjantaina. Nelivetomiehissä kovinta vauhtia 24 kuljettajan joukosta piti Antti Nokkanen ja kaksivetoisissa Vetomiehissä Anssi Valkonen.

Nokkanen oli Harjulla 2,2 sekuntia nopeampi kuin vuoden 2017 kilpailun voittanut Mika Rampanen. Kolmanneksi kiireisin oli Jari Kuikka, joka jäi 0,1 sekuntia Rampasesta.

Nokkasen hymy oli leveä Harjun jälkeen.

– Olen tosiaan ajanut vasta kolme kisaa, yhden Saarenmaalla ja pari SM-kisaa talvella. Harjulla meni oikein mukavasti ja itsekin hämmästyin, kun ajoin pohjat. Huomenna pyritään jatkamaan samaan tahtiin. Hieman mietityttää Pihlajakosken alku, kun siinä voi käydä miten tahansa. Yritetään ajaa se siististi, että jäisi hyvät saumat loppupätkille, kertoi vuokra-Mitsubishillä kisaava nelikymppinen Nokkanen.

Nelivetomies-tilanne EK 1/5 jälkeen
1. Antti Nokkanen 2.00,5
2. Mika Rampanen + 2,2
3. Jari Kuikka + 2,3
4. Jukka Holtinkoski + 2,9
5. Kari Peura + 3,3

76 takavetoista ralliautoa jylisee kaksivetoisten Vetomies-luokassa

Kaksivetoisia Vetomiehiä Harjun rinteille kiipesi peräti 76 kappaletta. Valkosen pohja-aikaa lähimmäksi pääsivät Jari Koski jääden 1,1 sekuntia ja Toomas Palmi jääden 1,5 sekuntia.

Valkosen Harjun voitto maistui erityisen makealta vaikean valmistautumisen jälkeen, sillä ennakkotesteissä BMW-ralliauto suistui tieltä teknisen vian vuoksi. Valkosen tallissa ei lienekään hirveästi nukuttu viimeisen viikon aikana, kun autoa on parsittu kasaan.

– Kova työ tehtiin, että auto saatiin kuntoon. Viiden päivän ajan oli koko ajan vähintään kolme miestä hommissa, parhaimmillaan seitsemän. Hyvää työtä on kuitenkin tehty. Harjulla ajoin nyt kolmannen kerran, eli kolmas kerta toden sanoi. Pikkuisen oli huolta, kun konehuoneessa oli öljyä. Nyt on kuitenkin kaikki huomista varten kunnossa. Huomisessa huolestuttaa Pihlajakosken alku, sillä tie on todella kivinen ja huonossa hapessa. Siinä pitää yrittää vain väistellä, ettei auto hajoa. Muut pätkät ovat erinomaisia, jutteli 31-vuotias kuljetusalan yrittäjä Valkonen.

Vetomies-tilanne EK 1/5 jälkeen
1. Anssi Valkonen 2.07,1
2. Jari Koski + 1,1
3. Toomas Palmi + 1,5
4. Henri Tuomisto + 2,6
5. Jesse Turunen + 2,7

Kilpailun aikataulu lauantaina 3.8.
09.53 – EK 12 Pihlajakoski (14,42 km)
11.00 – EK 13 Päijälä (22,87 km)
12.18 – EK 14 Kakaristo (18,70 km)
13.49 – EK 15 Leustu (10,50 km)

Kilpailu päättyy tänään lauantaina 3.8. palkintojenjakojuhlallisuuksiin Jyväskylän Paviljongilla kello 16.00.

VETOMIESTEN SEURANTA

KOTISIVUT >>
TULOKSET >>
GPS >>
GPS-VÄLIAJAT >>

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close