KymiRing esittäytyi Rallin Olohuoneessa – monitoimiareenasta hyötyy koko suomalainen moottoriurheilu

KymiRingin rata alkaa olla viimeistelyä vailla valmis 19.-20. elokuuta ajettavia MotoGP-sarjan testejä varten. Jyväskylään rallia seuraamaan tullut KTM:n testikuljettaja ja ratamoottoripyöräilyn konkari Mika Kallio vieraili Neste Rallin huoltoparkissa kertomassa viimeisimpiä kuulumisiaan.

Iitissä sijaitsevan KymiRingin valmistumisen merkitystä suomalaiselle moottoriurheilulle ei liiaksi voi korostaa. Rata on ainoa laatuaan Pohjois-Euroopassa ja se täyttää vaatimukset isojen kansainvälisten kilpailujen järjestämiselle. 

– Varsinkin junioritoiminnalle tämä on iso juttu. Saadaan Suomeen kansainvälisiä kisoja ja kuskeja, ja sillä on lajille suuri merkitys, Mika Kallio kertoo.

Tavoitteena on lisätä ratamoottoripyöräilyn tunnettuutta Suomessa. Maailmalla laji on paljon tunnetumpi kuin meillä ja yleisömäärät isoja, esimerkiksi formulaan verrattuna, Kallio pohtii.

Maastoa mukaillen suunnitellulta ja paljon korkeuseroja sisältävältä radalta löytyy myös Euroopan pisin GP-radan suora, jolla on mittaa huimat 1,2 kilometriä.

– Tällä suoralla voidaan nähdä jopa uusi huippunopeusennätys, kuka tietää, Kallio heittää.

Rallin seuraaminen on ratamoottoripyöräilijallekin tuttua puuhaa, ja hän yrittääkin ehtiä penkalle seuraamaan Neste Rallia joka vuosi.

– Tämä on kaikin puolin hieno tapahtuma. Mikäs sen parempaa, kuin kumisaappaat jalassa rämpiä metsään katsomaan rallia, mies virnistää.

Jos hänen tulisi lyödä vetoa tämän vuoden kisan lopputuloksesta, niin vastaus tulee lyhyen mietinnän jälkeen.

– Kyllä ne Toyotan kuskit ovat vahvoilla. Uskoisin, että voittaja tulee siitä tallista.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close