Huoltoparkkipäällikkö Mikko Huuska vinkkaa Rallin Olohuoneeseen

Jyväskylän Paviljongin huoltoparkki on kokenut tänä vuonna viihdyttävän uudistuksen, joka tarjoaa myös uudenlaisen ympäristön rallin reaaliaikaiseen seuraamiseen.

 

Keskellä Paviljongin Messukeskuksen aukiota komeilee uusi Rally Lounge eli Rallin Olohuone, jonka katetusta kisakatsomosta pääsee jännittämään erikoiskokeet suorina lähetyksinä WRC+ All Live -palvelun välityksellä. Alueella on myös kahvilaravintola anniskeluoikeuksilla, sekä DJ-musiikkia ja erilaista oheisohjelmaa pitkin tapahtumaa.

Huoltoparkkipäällikkö Mikko Huuska kertoo, että uudistus tuo alueelle uudenlaista, kaivattua väriä.

– Olemme sitä talvesta lähtien visioineet. Se on mahtava paikka katsoa rallia, ellei jaksa lähteä metsään asti katsomaan, Huuska kertoo.

Kilpailukeskuksen ja huoltoparkin alue tarjoaa tänä vuonna yleisölle myös monipuolistunutta palveluvalikoimaa sekä vanhoja tuttuja suosikkeja.

– Olemme laajentaneet ravintolavalikoimaamme ja onhan parin metrin päähän ralliautoista pääseminen monelle melkeinpä kerran elämässä -kokemus. WRC Drivers Meet the Kids -tapahtuma on myös kova juttu lapsille; tänä vuonna moni pääsi karting-auton kyytiin kenties oman esikuvansa kanssa.

Itse huoltoparkin rakentaminen ei kuitenkaan suju aivan parissa päivässä. Huuska tiimeineen käyttää kaksinkertaisen määrän aikaa keskivertotyöpäivään verrattuna rakentaessaan yhtä koko MM-sarjan upeimmista huoltoparkeista.

– Yhdessä päivässä meillä menee 16-18 tuntia. Omassa poppoossa on minun lisäkseni neljä henkilöä, lisäksi teemme yhteistyötä seurojen sekä monien muiden yritysten kanssa rakennushommissa, Huuska valottaa.

Eivätkä työt tekemällä lopu.

– Pitää valmistella palvelut niille tiimeille, jotka rakentavat varikkorakennuksensa jo etukäteen. Hoidamme heille myös jäte- ja WC-huollon sekä vettä. Tästä lähdetään liikenteeseen.

– Kilpailuteknistä osiota ruvetaan tekemään lähempänä kilpailua. Koko alueelle täytyy myös tuottaa muun muassa sähköpalvelut, Huuska kertoo.

Millä tavalla Jyväskylässä pyritään takaamaan maailman paras huoltoparkkikokemus katsojille?

– Huoltoparkista täytyy saada mukava ja tiivis, muttei liian ahdas. Rallin tueksi tarvitaan muutakin, kuten esittelyitä ja myyntipisteitä sekä mahdollisimman paljon nähtävää. Nämä asiat yhdistettynä tekevät loistavan huoltoparkin, Huuska summaa.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close