Sami Pajarilla elämänsä näytönpaikka Neste Rallissa

17-vuotias Sami Pajari valittiin tänä vuonna AKK:n Flying Finn Future Star -kuljettajaksi Ralli SM -sarjassa. Nuori lahtelainen on valmis elämänsä näytönpaikkaan tulevana viikonloppuna Jyväskylässä ja Keski-Suomessa ajettavassa Neste Rallissa.

AKK:n maineikas Flying Finn Future Star -kilpailu sai alkunsa jo vuonna 2014, kun se voitti nykyään M-Sportin WRC-tallissa tehdaskuljettajana ajava Teemu Suninen. Kilpailu alleviivaa hyvin AKK:n monivuotista sitoutumista tarjota nuorille urheilijoille arvokas mahdollisuus edetä urallaan aina maailman huipulle asti.

Pajari ajaa yhdessä kartturinsa Antti Haapalan kanssa Neste Rallissa turboahdettua Ford Fiesta R2T -ralliautoa osana Junioreiden WRC -luokkaa, joka on tuottanut aiemmin legendaarisia mestareita, kuten Sebastien Loebin ja Sebastien Ogierin. Samalla Pajari pystyy vertaamaan aikojaan suoraan luokassa vakituisesti ajaviin kuljettajiin, jotka ovat kilpailleet luokassa koko kauden.

Pajarin tunnelmat kilpailun ennakkotutustumisen jälkeen ovat hyvät.

– Tiet näyttävät hyviltä ja nopeilta. Tässä rallissa on pääosin nopeita osuuksia, mutta se kuuluu kilpailun luonteeseen. Toki mukana on myös hitaita ja teknisiä osuuksia, joissa on oltava varovainen varsinkin toisella ajokerralla.

Pajarin mukaan kaikki Neste Rallin erikoiskokeet ovat hyviä, joten suosikkia on hankala nimetä.

– Kaikki niistä ovat hyviä, mutta toki esimerkiksi Päijälä ja Kakaristo ovat klassisia pätkiä. Vaikka en ole ikinä ennen ajanut täällä, niin olen silti ollut yhdeksän vuotta katsojana, joten minulla on aavistus siitä, mitä odottaa. Teiden luonne on aika samanlainen kuin joissain Ralli SM -kisoissa.

Pajarin tavoite Neste Ralliin on selvä.

– Ennen kaikkea haluan päästä rallin maaliin, se on kaikista isoin tavoite. Haluan kuitenkin myös näyttää vauhtini ajoittain, koska tämä on urani suurin näytönpaikka tähän mennessä ja se on hyödynnettävä. Jos pääsemme viiden joukkoon, niin se olisi hienoa. Jos pääsemme kolmen joukkoon, niin se olisi loistavaa!

Kuva: Aaro Nygård/AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close