AKK:n tervetulotapahtumassa suunnattiin katseet suomalaisen autourheilun tulevaisuuteen

Ensi vuonna Neste Ralli juhlii 70. vuotista historiaansa. Suomen MM-ralli kiinnostaa yhä vahvasti yleisöä, ja on samalla suomalaisen autourheilun merkittävä kasvattaja-alusta.

– Meillä on maailman parhaiten järjestetty ja maailman nopein ralli. Tämän huomaa kävijäkyselyissäkin, sillä suuri osa kävijöistä on jo seitsemättä tai jopa useampaa kertaa seuraamassa Neste Rallia, hehkuttaa AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio. Neste Rallissa käy vuosittain 250-270 000 katsojaa erikoiskokeilla ja Jyväskylän Paviljongin huoltoparkin alueella.

Suomen MM-ralli on tärkeä näyteikkuna jo maailman huipulle kivunneille kuljettajille, sekä sinne matkaa tekeville lahjakkuuksille. Kisajärjestäjä AKK:n Flying Finn -konsepti näkyy monilla tavoin Neste Rallissa: Flying Finn Future Star -kilpailu, Flying Finn Tour -kartingkiertue sekä vuoden toinen MM-tapahtuma, syksyllä ajettava Flying Finn Race, ovat esimerkkejä autourheilun suomalaisen nuorisotyön jalkauttamisesta käytäntöön.

– On unelmien täyttymys päästä ajamaan Neste Rallissa, kertoo tämän vuoden Flying Finn Future Star, Sami Pajari. 

– Ralliin valmistautuminen on noudatellut samaa kaavaa kuin ennenkin, mutta vain isommalla vaihteella on kaiken saanut tehdä. Haluan nauttia ajamisesta, ja pyrin keskittymään omaan kilpailusuoritukseeni. Tunnelma on hyvä, täällä kaikki tuntevat toisensa ja auttavat ja opastavat eteenpäin. Erityisesti Teemu (Suninen) on antanut vinkkejä Flying Finn Future Star -kilpailun suhteen.

Vasta 17-vuotias Pajari on MM-rallin hulinassa kuin kotonaan. Vaikka unelma Neste Rallissa ajamisesta onkin nyt toteutumassa, löytyy nuorelta mieheltä lisää unelmia takataskusta odottamassa. 

– Kyllä tässä rallia olisi tarkoitus ajaa vielä monia vuosia.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close