Elfyn Evans sivuun Neste Rallista – Sunisen tallikaveriksi Gus Greensmith

Elfyn Evans joutuu jättämään Neste Rallin väliin satutettuaan selkänsä viime viikonlopun Viron rallissa.

M-Sportilla Teemu Suninsen tallikaverina ajava Evans loukkaantui rajun alastulon seurauksena Viron kilpailussa, jossa hän oli valmistautumassa Neste Ralliin. Käytyään lääkärintarkastuksessa häntä on ohjeistettu lepäämään.

Walesilaisen Evansin korvaa Neste Rallissa britti Gus Greensmith, jolle kisa on toinen WRC-auton ratissa. Viimeksi hän ajoi WRC-autolla Portugalissa ja ajoi vakuuttavasti.

– Olen todella harmissani, että Neste Ralli jää väliin, mutta Viron rajun alastulon jälkeen minua on neuvottu lepäämään ja keskittymään täydelliseen sekä pikaiseen parantumiseen, sanoo MM-sarjassa neljäntenä oleva Evans.

– Tämä tuntuu pahalta juuri nyt, mutta minun on luotettava asiantuntijoiden neuvoihin ja talli on ollut todella hyvänä tukena. Keskityn nyt toipumiseen ja pääsemään takaisin ratin taakse mahdollisimman pian, lisää Evans, joka sijoittui toiseksi Neste Rallissa kaksi vuotta sitten.

M-Sportin tallipäällikkö Rich Millener on pahoillaan Evansin tilanteesta.

– On toki todella harmi, että Elfyniä ja kartturi Scott Martinia ei nähdä Suomessa, mutta kun tällainen lääkinällinen ohje on tullut, niin sitä ei voi sivuuttaa. Suomi on todella haastava ralli ja Elfynin kestävyys on tietysti tärkeintä.

Greensmithin ja hänen kartturinsa Elliott Edmondsonin piti ajaa Neste Rallissa uudella Ford Fiesta R5:lla, mutta nyt tilalle vaihtuu täysiverinen WRC-auto ja tallikaveriksi Teemu Suninen.

– Gus ja Elliott ajoivat niin hienosti aiemmin tällä kaudella WRC-debyyttikisassaan, että tuntui oikealta tarjota heille tätä paikkaa, tallipäällikkö Millener perusteli.

Rallin MM-sarjan osakilpailu, Neste Ralli, ajetaan Jyväskylässä ja Keski-Suomessa 1.-4. elokuuta.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close