FIA:lta jättipotti – Flying Finn Future Starilla mahdollisuudet WRC 2 -sarjaan

Kansainvälinen autoliitto FIA vankentaa tukeaan nuorille rallikuljettajille helpottaakseen heidän tietään lajin huipulle.

Junior WRC -sarjan on vahvistettu jatkuvan samanmuotoisella formaatilla ainakin seuraavat kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Suomessa valittava kauden 2019 toinen Flying Finn Future Star -voittaja saa syksyllä tallipaikan JWRC-sarjaan.

Samalla M-Sport ja Pirelli ovat mukana tukemassa kansallisia kilpailuohjelmia useissa Euroopan maissa, kuten Virossa, Suomessa, Italiassa ja Iso-Britanniassa. Suomessa tämä ohjelma on juurikin nimeltään Flying Finn Future Star. Syksyllä, Ralli SM -sarjan kaikkien seitsemän osakilpailun jälkeen käytävässä finaalissa voittajalle on siis luvassa 90 000 euron stipendi, jonka myötä hän voi ottaa urallaan seuraavan askeleen ja kilpailla JWRC-sarjassa.

Myös seuraava askel on jo selvillä. JWRC-sarjan voittava kuljettaja Ford Fiesta R5 -auton lisäksi täyden tukipaketin WRC 2 -luokkaan. Paketti sisältää 200 Pirellin rengasta, ilmaiset rekisteröinnit ja osallistumisen viiteen kilpailuun.

Mikäli JWRC-sarjan voittaja pystyy valloittamaan myös WRC 2 -sarjan, on hänellä kenties mahdollisuus päästä ajamaan kaksi kisaa M-Sportin WRC-autolla. Tämä tarkoittaisi eräänlaista "Grand Slamia", sillä silloin kuljettaja olisi kulkenut koko polun WRC-sarjojen alapäästä ylös huipulle asti. Toistaiseksi tähän ei ole vielä kyennyt yksikään kuljettaja. Toivotaan, että suomalaiset tekevät tässäkin historiaa!

Lähde: FIA

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close