Upea kakkossija Sardinian MM-rallista sai hymyn Sunisen kasvoille

Teemu Suninen oli Sardinian MM-rallin juhlittu suomalaissankari. Uransa parhaan sijoituksen ajanut Ford-kuljettaja taisteli itsensä kilpailun toiselle sijalle.

Kisan päättäneen Power Stagen dramaattisten vaiheiden jälkeen Suninen oli lopulta kisan kakkonen, eikä voittokaan jäänyt kuin 13,7 sekunnin päähän. Voitto meni tällä kertaa äärimmäisen kokeneelle Hyundai-kuljettaja Dani Sordolle.

Sunnuntaina Suninen saattoi jo ottaa pykälän pois vauhdista, mutta samalla katosi myös sujuva ajorytmi. 

– Hyvin haastava päivä tämä oli, kun piti jo vähän varmistella ajoa. Rytmi ei osunut yhtään, sillä tällaiset autot ovat kamalia ajaa hiljaa. Toisella sitten nostimme vauhtimme tutulle tasolle, ja oli hienoa saada tärkeät pisteet itselle ja tiimille, myhäili Suninen.

Uransa ensimmäisen palkintokorokesijoituksen Suninen ajoi viime vuonna Portugalissa sijoituttuaan kolmanneksi. Nyt tilastot paranivat pykälällä.

– Tämä on paras sijoitukseni ja kova juttu. Näin hyvää tulosta ei ennen ole tullutkaan. Mutta tämä kisa on nyt ajettu, ja kolmen viikon päästä ajetaan R5-autolla – se on paluu siihen maailmaan.

Suninen nostaa hattuaan uudelle kartanlukijalleen Jarmo Lehtiselle, joka 170 MM-rallin kokemuksella oli juuri oikea mies vierelle, siirtämään oppejaan nuoremman sukupolven kuljettajalle.

– On se ammattilainen, ei siitä pääse mihinkään. Hän osoitti huikeutensa jo ensimmäisillä metsäpätkillä, kun ajoimme heti pohjat niille. Shakedownissa ajoimme rallia ensi kertaa yhdessä.

Heinäkuun lopussa ajettavaan kotikilpailuunsa Neste Ralliin Suninen lähtee täynnä taistelutahtoa. Sardinian MM-rallin tulos antoi rutkasti uskoa siitä, että lisää vastaavia tuloksia on vielä tulevaisuudessakin.

Kahdeksan ajetun osakilpailun jälkeen Suninen pitää parhaana suomalaisena MM-sarjan pistetaulukon viidettä sijaa.

– Lähdetään ajamaan viiden joukkoon. Jyväskylä on taatusti tiukka kisa ja erot ovat pieniä. Täytyy onnistua todella hyvin, että pääsee podiumille. Asiat ovat tästä eteenpäin vaikeampia, kun ihmiset odottavat jälleen parempia tuloksia. Täytyy nyt unohtaa tämä kisa ja tehdä työt hyvin seuraaviinkin ralleihin, Suninen nyökkäsi.

Rallin MM-sarja jatkuu Neste Rallilla Jyväskylässä 1.-4. elokuuta.

Teksti ja kuva: Buag Sports

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close