Rengasrikko tiputti Kalle Rovanperän takaa-ajajaksi Portugalissa

Uusi ŠKODA FABIA R5 Evo ja Kalle Rovanperä olivat vauhdillisesti lyömätön yhdistelmä heti Portugalin MM-rallin avauslenkillä. Rengasrikko tiputti Rovanperän hetkeksi takaa-ajajaksi, ŠKODA-kuljettaja Jan Kopeckyn taakse. Päivän viimeisen erikoiskokeen jälkeen WRC2 Pro -luokan kärkipaikka on enää vain 4,8 sekunnin päässä.

Rovanperä päätti osoittaa taisteluhalunsa heti rallin alussa, ja karkasi jo turvallisen tuntuiseen johtoasemaan. Renkaan pullahtaminen vanteelta laittoi nuorukaisen kuitenkin uuteen tilanteeseen, kun eroa olikin yhtäkkiä reilut kymmenen sekuntia kiinni ajettavaksi.

– Tosi hyvä päivä. Uusi auto pelaa ja sitä on mukava ajaa. Toisen lenkin alussa meiltä hajosi rengas ja aikaa meni 40 sekuntia. Saimme ajettua eroa jo pienemmäksi, vaikka erikoiskokeet olivatkin jo aika rajussa kunnossa.

Toisen kilpailupäivän kuuden erikoiskokeen ja 160 EK-kilometrin lenkille Rovanperä suunnittelee maltillista taktiikkaa, vaikka luokkavoitto onkin yhä ainut tavoite. 

– Täytyy lauantaina varmasti jo katsoa vähän, miten ajelee. Toinen lenkki ei ainakaan ole mulle lempipuuhaa, koska silloin ei voi kovaa, eikä voi tehdä eroja. Jo tänään autossa oli törkeän kuuma; jos ulkona oli +36 astetta, niin autossa oli varmasti lähes tuplat, ynnäili Rovanperä.

Eerik Pietariselle päivä oli kokemuksen keräämistä, sillä tuusulalainen on päässyt MM-ralleihin toistaiseksi vain harvakseltaan. Pietarinen kilpailee Portugalissa edellisen sukupolven Fabia R5:llä, jota ajattaa TGS Worldwide.

– Joillain erikoiskokeilla jäätiin aika paljon, mutta suhteellisen varmasti olemme ajaneet. On pitänyt varoa irtokiviä ja röykkyjä. Huomenna tiet taitavat olla vähän parempia, joten koetetaan silloin ajaa vähän kovempaa. Kalle menee todella kovaa, mutta muiden kanssa siinä on hyvä taistelu päällä, myhäili Pietarinen.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi tiedotus
Kuva: Miika Wuorela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close