Suninen karisti apinan selästään ja ajoi Korsikan MM-rallin viidenneksi

Alkukauden huonot rallit olivat Korsikalla vain kaukainen muisto, jonka Teemu Suninen painoi unohduksiin Korsikan MM-rallin viidennellä sijallaan. Eroa rallin voittaneeseen Thierry Neuvilleen kertyi 1.24,6 minuuttia.

Suninen hallitsi koko viikonlopun hermonsa kovien kilpakumppanien puristuksessa. Miehen ohjastama Ford nieli Korsikan asfalttiteitä vauhdilla heti kilpailun alusta lähtien.

Sunnuntaiaamuna Suninen tunsi rallin olevan jo voiton puolella, ja rentoutta löytyi ajamisen lisäksi myös erikoiskokeiden jälkeisiin kommentteihin.

– Tämä oli hyvä ajo meiltä. Minulla oli olallani apina, joka käski rauhoittumaan ja rentoutumaan, ja tuomaan auton maaliin. Annoin sille banaanin, ja koska hän on kiva kaveri, hän antoi minun ajaa, Suninen lohkaisi toiseksi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Tarkemmin ajoaan analysoitua Suninen löysi heti myös kehityksen kohteita tuleviin asfalttiralleihin.

– Etenkin hiekkainen asfaltti on ollut meille vaikeaa aiemmin. Vauhti oli tosi hyvää paikoitellen, ihan kärkivauhtia, mutta likaisella on vielä enemmän töitä tehtävänä.

Kun kauden kolme ensimmäistä osakilpailua olivat Suniselta sujuneet aavistuksen alakanttiin, ja plakkarissa oli vain yksi MM-piste, oli selvää, että Korsikalla oli saatava puhdas suoritus aikaiseksi, ja sen Suninen totisesti teki. 

– Kaikki ymmärsivät homman jujun; maaliin oli tultava ja hyvät pisteet otettava. Tällä tasolla jos alkaa varmistella, on heti viimeinen. Koko ajan ajoimme aika lähellä rajoja, mutta emme menneet niiden yli. Otettiin sen, mitä otettavissa oli.

M-Sportin tiimissä Suninen oli saanut jo aiemmilla otteillaan vahvaa jalansijaa, eikä tiimipäällikkö Rich Millener voinut Korsikan MM-rallin maalissa muuta kuin kiitellä suojattiaan. 

– Tallipäälliköllä säilyi täysi luottamus minuun vaikeasta alkukaudesta huolimatta. Olinjo  rallia johtanut Ruotsissa ja vauhdin näyttänyt, joten kokemuksen kartuttua pystyn myös kovempiin suorituksiin. 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close