Suninen aikoo hyödyntää nuoruutensa asfalttikokemuksen Korsikalla

Teemu Suninen lähtee odottavin mielin huomenna alkavaan Korsikan MM-ralliin. Kausi on alkanut Ford-kuljettajalta kaksijakoisesti, joten ensisijaisesti mies suunnittelee käännettä tasaisempiin suorituksiin.

Korsikalle mies starttaa jo kolmatta kertaa, mutta vasta ensimmäistä kertaa WRC-autolla. Se tarkoittaa nopean oppimiskyvyn omaavalta kuljettajalta oivaltavia hoksottimia, joita mies viritteli jo kaksipäiväisessä ennakkotestissä viime viikon lopulla.

Torstaiaamun testierikoiskokeella Suninen oli kymmenenneksi nopein. 

- Tärkeintä on nyt saada ajettua hyvä ralli ilman virheitä, ja pysyttävä mahdollisimman lähellä kärkikuljettajia. Ruotsissa johdin rallia ennen virheitäni, mutta menneet voi nyt unohtaa – uusi kisa on jälleen edessä. Koetimme muutamia juttuja aamulla, mutta palasimme vanhaan. Pahin osuus rallissa taitaa olla pisimmän erikoiskokeen mutkat, jotka ovat täysin ilman asfalttia, eikä pitoa ole lainkaan. 

Juuri ennen kisan alkua aurinko jo helli kuljettajia ja rallikansaa, mutta toisin oli vielä alkuviikosta, jolloin kisakaupunki Bastian ylitse pyyhkäisi myrsky. Myös hieman harvinaisemmat olosuhteet nähtiin erikoiskokeilla. 

– Enpä ole ennen lunta Korsikalla nähnyt, mutta tuskin sitä enää kisassa on. Eikä sellaisiin olosuhteisiin kukaan ole varmasti varautunutkaan, sillä renkaatkin ovat vain normaaleihin olosuhteisiin. 

MM-sarjan tähtiä vastaan kilpaillessaan Sunisella on syytä olla ässä hihassaan, ja sellainen mieheltä löytyy muun muassa vahvasti asfaltille painottuvasta, nuoruuden kisakokemuksesta. 

– On varmasti, mutta kovin erilaista se on ajaa rallia asfaltilla. Tietysti kartingajoista muistaa ne oikeat ajolinjat, joten siinä se isoin hyöty on. Kovassa porukassa päästään ajamaan kilpaa, joten onnistuttava on aina ja joka alustalla, Suninen tietää. 

Teksti: Teemu Sunisen tiedotus

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close