Rallin MM-sarjan tiimit esittäytyivät viikonloppuna Birminghamissa

Rallin MM-sarja alkaa 24. tammikuuta legendaarisella Monte Carlo -rallilla. Rallin maailmanmestaruuksista taistelee jälleen neljä tallia.

Tuhannet fanit seurasivat viikonloppuna rallin MM-sarjan tiimien esittäytyessä Birminghamissa viime lauantaina. Citroën, Hyundai, M-Sport Ford ja Toyota tarjosivat ensimmäisen maistiaisen tämän kauden autoistaan. Kaikki autot olivat kokeneet jonkinlaisen ilmeen muutoksen, mutta merkittävämmät muutokset värityksessä nähtiin Citroënin, Hyundain ja M-Sport Fordin autoissa. Toyotalla muutokset auton värityksessä olivat kosmeettisempia.

Sebastien Loebia lukuunottamatta WRC-kauden avajaisissa nähtiin kaikki tehdastallien kuljettajat, jotka valitsivat koko kauden pysyvän kilpailunumeronsa. Samalla uusiin talliin vaihtaneet kuljettajat pääsivät esille uusissa ajoasuissaan. 

WRC:n promoottori Oliver Ciesla kehui tilaisuuden tarjonneen upean mahdollisuuden esitellä kauden 2019 WRC-kausi.

– WRC:n Super Saturday oli loistava menestys. Paikalla kävi huikea määrä yleisöä, joka pääsi tutustumaan kauden 2019 autoihin, mikä varmasti nostaa varmasti kiinnostusta kauden avauksen korvalla, kehui WRC:n promoottori Oliver Ciesla.

Chile liittyy WRC-kalenteriin

Chilestä tulee 32. MM-rallin järjestäjämaa MM-sarjan 46-vuotisessa historiassa. 

COPEC Rally Chile (9.-12. toukokuuta) on rallin MM-sarjan 2019 kuudes osakilpailu ja se järjestetään Concepciónin kaupungissa. Chilen MM-ralli on toinen osa Etelä-Amerikan kiertueesta. Toinen Etelä-Amerikassa ajettava kilpailu on Argentiinan MM-ralli, joka ajetaan vain kaksi viikkoa ennen Chilen osakilpailua.

Tiimit ja kuljettajat rallin MM-sarjassa kaudella 2019: 

Citroën Total World Rally Team:
Sebastien Ogier – Julien Ingrassia
Esapekka Lappi – Janne Ferm

Hyundai Shell Mobis World Rally Team:
Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul
Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger
Dani Sordo – Carlos Del Barrio
Sebastien Loeb – Daniel Elena

M-Sport Ford World Rally Team:
Elfyn Evans – Scott Martin
Teemu Suninen – Marko Salminen
Pontus Tidemand – Ola Fløene

Toyota Gazoo Racing WRT:
Ott Tänak – Martin Järveoja
Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila
Kris Meeke – Sebastian Marshall

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close