Rallin MM-sarja palaa Ylen kanaville – "Saamme parhaan mahdollisen näyttämön"

Yle on hankkinut ralliautoilun MM-sarjan esitysoikeudet seuraavaksi kahdeksi kaudeksi ja option kahdesta sitä seuraavasta kaudesta.

Rallin MM-sarjaan kuuluu 14 osakilpailua vuonna 2019. Yle esittää sarjaa laajasti TV2:ssa ja Yle Areenassa. Ensimmäinen osakilpailu käydään perinteisesti tammikuussa Monte Carlossa, ja sarja päättyy marraskuiseen Australian ralliin.

Elokuun alussa ajettava Jyväskylän osakilpailu on suomalaisten mielestä yksi kiinnostavimmista urheilutapahtumista. Se kokoaa Keski-Suomen sorateille satojatuhansia lajin ystäviä.

– Ralli on suomalaisittain perinteinen ja erityisesti nuoria kiinnostava laji, joka täydentää erinomaisella tavalla Ylen urheilutarjontaa. Sarjassa ajaa monta mahdollista tulevaa suomalaista maailmanmestaria, uusia tähtiä ja kokeneempia menestyjiä. Oikeushankinnalla olemme varmistaneet, että rallikansa saa seurata suosikkilajiaan vapaasti katsottavilla kanavilla, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Vuonna 2018 MM-sarjaan osallistui viisi suomalaiskuljettajaa, ja maailmanmestari Tommi Mäkisen johtama Toyota voitti merkkimestaruuden.

Ylen ja WRC:n solmima sopimus on mallia 2+2 vuotta, jossa osapuolet voivat kahden ensimmäisen vuoden jälkeen vahvistaa jatko-option kahdesta lisävuodesta.

Edellisen kerran Yle on näyttänyt rallin MM-sarjaa vuonna 2006.

Toyotan tallipäällikkö ja nelinkertainen rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen oli erittäin tyytyväinen uutisesta. 

– Olen tästä erittäin mielissäni. Kunnollinen TV-näkyvyys on rallille tärkeää. Toivon, että nyt kun suomalaisia on MM-sarjassa mukana taas paljon, niin päästään myös televisioinnin osalta vähintään takaisin sille erinomaiselle tasolle mitä se oli ennen, Mäkinen kommentoi.

Myös Suomen MM-rallin eli Neste Rallin järjestäjänä toimivan AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio on erittäin tyytyväinen tuoreeseen televisiointisopimukseen.

– Rallin MM-sarja on suomalaisittain erittäin merkittävä. Meillä on joukko huippukuljettajia taistelemassa MM-pisteistä, Tommi Mäkisen luotsaama WRC-talli ja Suomen suurin vuosittainen urheilutapahtuma, Neste Ralli. Uusi mediaoikeussopimus nostaa MM-sarjan näkyvyyden sille korkealle tasolle, jonne se urheilullisesti kuuluu. Uskomme, että YLE panostaa sarjan tuotantoon tunnetulla osaamisellaan ja volyymillä, mikä on jo tuttua Ralliradiosta. Pyrimme hyvällä yhteistyöllä rakentamaan Suomen osakilpailusta kansallisesti merkittävän kokonaisuuden ja alleviivaamaan tapahtuman merkityksellisyyttä. Vuonna 2020 ajetaan rallin 70. juhlakilpailu ja nyt saamme sille parhaan mahdollisen näyttämön, arvioi Lehmuskallio.

Lähde: Yle Urheilu

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close