Taktisesti järkevä ajo toi Suniselle rutkasti kokemusta

Teemu Suninen ajoi Katalonian MM-rallin 11.sijalle. Pelkkää sijoitusta tärkeämpää oli kokemus, jonka Suninen hankki haastavista olosuhteista Katalonian MM-rallissa.

Tuoreeltaan kisan yhteenvedossa oli pieni pettymyksen maku, sillä vaikeissa olosuhteissa Suninen ei saanut autoaan haluamaansa vauhtiin. 

Maalissa eroa rallin voittaneeseen Sébastien Loebiin oli 3.52,0 minuuttia. 

– Kisa oli vaikea. Perjantaina auto ei kääntynyt kunnolla, vaan aliohjasi voimakkaasti. En saanut siihen luottamusta, ja vauhtiakin puuttui vähän sen vuoksi.

Toisena kisapäivänä Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula alkoivat jo löytyä korkeammalta EK-sijoituksissa. Vaikka yleiskilpailun sijoitus ei muuttunut, mahtui päivään selkeästi joitain hyviä hetkiä. 

– Lauantaina ajoin ensimmäisen päiväni märällä asfaltilla. Iltapäivästä ajo alkoi sujua vähän paremmin, ja olimme kerran erikoiskokeella kolmansia. Sunnuntaina tuli pari hyvää ja pari huonoa erikoiskoetta. 

Suninen tiedostaa varsin hyvin sen, että ollakseen taistelemassa kärkisijoituksista, on hyvää vauhtia kyettävä ylläpitämään kaikkien kolmen kisapäivän ajan. 

– Jotkut erikoiskokeet ajan hyvällä tasolla, mutta jatkossa pitää olla tasaisempi ja lähempänä rajaa koko ajan, jotta saadaan ajettua hyvä aika joka erikoiskokeelle.

Kuva: Miika Wuorela
Teksti: Teemu Sunisen tiedote

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close