Toyota valitsi Takamoto Katsutan – Jatkaa ensi kaudella Marko Salmisen kanssa WRC 2 -luokassa

Toyota Gazoo Racing panostaa jatkossa entistä enemmän Takamoto Katsutaan. 25-vuotias Katsuta valittiin Toyotan junioriohjelman toiselle tasolle hienon kehityskäyränsä ansiosta.

Valinta tehtiin Katsutan ja Hiroki Arain välillä.

Junioriohjelman neuvonantaja, rallivalmentaja Jouni Ampuja kertoi olevansa tyytyväinen ja ylpeä kuljettajien kehityksestä.

– Valinta ei ollut helppo, sillä molemmilla kuljettajilla olisi pontentiaalia nousta korkealle rallissa, mutta tässä vaiheessa on pakko panostaa vain yhteen kuljettajaan, jotta pääsemme tavoitteeseemme nostaa japanilainen WRC-luokkaan.

“Toyota Gazoo Racing Rally Challenge Program” nimellä kulkeva junioriohjelma on ollut nyt käynnissä kolme ja puoli vuotta yhteistyössä Tommi Mäkinen Racingin kanssa. Junioriohjelman toisella tasolla pyritään keräämään Katsutalle entistä enemmän kokemusta WRC 2 -luokasta.

Katsuta nousi rallin MM-sarjassa ensimmäistä kertaa palkintopallille WRC 2 -luokassa Italian rallissa 2017 ja nappasi avausvoittonsa 2018 Ruotsin rallista.

– Takamoto on kehittynyt huimasti junioriohjelmaan liittymisen jälkeen. Hänellä ei ennen tätä ollut käytännössä yhtään kokemusta rallista.

Ensi kaudella Katsuta ja hänen kartanlukija Marko Salminen osallistuvat WRC 2 -luokan MM-ralleihin sekä myöhemmin julkaistaviin kisoihin. Tällä kaudella kaksikko osallistuu vielä Espanjan MM-ralliin Ford Fiestallaan. Kaksikko nähdään siis todennäköisesti myös ensi vuoden Neste Rallissa.

Lähteet: wrc.com, toyotagazooracing.com

Kuva: McKlein

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close