Suomalainen tv-osaaminen tekee läpimurtoa maailmalla – rallin MM-sarjan tv-tuotanto kerää palkintoehdokkuuksia

Rallin MM-sarjan (FIA World Rally Championship) erittäin suosittu All Live –tv-tuotanto on palkintoehdokkaana televisioalan kahdessa merkittävässä kansainvälisessä kilpailussa vain muutamia kuukausia palvelun julkistamisesta.

Uudistuneen tv-tuotannon suunnittelussa, kehittämisessä ja toteutuksessa on keskeisessä roolissa ollut NEP Finland. Yhtiö on osa kansainvälistä NEP Groupia. Toimitusjohtaja Marko Viitasen vetämä suomalaisyhtiö on ollut mukana rallin MM-sarjan tv-tuotannossa jo vuodesta 2007 alkaen ja kokonaistuotannosta se on vastannut vuodesta 2013 alkaen.

Lajia mullistavan tv-tuotannon innovointi on pitkän tuotekehittelyn tulosta.

– Live-lähetykset jokaiselta erikoiskokeelta ovat olleet pitkän ajan haaveenani ja nyt tämä on toteutettu. Tuotanto vaikuttaa koko lajiin ja urheiluun laajemminkin, koska mikään ei jää enää salaisuudeksi vaan katsoja pääsee aivan kuljettajien iholle seuraamaan kilpailua erikoiskokeilla ja myös tapahtumia kulissien takana, Marko Viitanen NEP Finlandin toimitusjohtaja kuvailee.

All Live on uraauurtava striimauspalvelu, joka on muuttanut rallin MM-sarjan televisiotuotannon kuluvalla kaudella ennen kokemattomaksi live-tuotannoksi ja nyt se on noussut palkintoehdokkaaksi innovatiivisella lähestymisellään lajia kohtaan. 

All Live on yksi kolmesta palkintoehdokkaasta ”Content Everywhere” –kategoriassa International Broadcasting Convention –tapahtuman innovaatiopalkintoluokassa Amsterdamissa sunnuntaina 16. syyskuuta.

NEP Finlandin toteuttama tuotanto on ehdokkaana myös vuoden ”OTT (Over The Top) TV Service Content Innovation” –palkinnon saajaksi Cannesissa 14. lokakuuta. 

Palkintoluokassa huomioidaan miten sisällöntuotannon ja jakelun sekä käytetyn teknologian innovaatiot auttavat muuttamaan globaalia televisioteollisuutta.

Rallin MM-sarjan promoottori lanseerasi All Liven MM-sarjan avausosakilpailussa Monte Carlon rallissa tammikuussa. Jokainen erikoiskoe jokaisesta MM-osakilpailusta esitetään suorana ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Jokaisesta rallista lähetetään yli 25 tuntia suoria lähetyksiä, joissa nähdään erikoiskokeiden lisäksi asiantuntijoiden analyysejä WRC TV –studiosta höystettynä uutisilla, haastatteluilla ja reaktioilla huoltoalueelta.

WRC All Live on saatavilla englanniksi sarjan julkaisukanavalla www.wrcplus.com.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close