Tade Larion Suomen MM-ralli haasteita täynnä

Rallin MM-sarjassa WRC3-luokassa kilpailevat Taisko ”Tade” Lario ja kartturi Tatu Hämäläinen lähtivät kovin odotuksin sunnuntaina päättyneeseen Suomen MM-ralliin. Lukuisat tekniset ongelmat kuitenkin pilasivat suomalaisten unelman luokkavoitosta.

Tuloksena oli lopulta seitsemäs sija WRC3-luokassa. Voittoon kaksivetoisten luokassa ajoi Viron Ken Torn. Toiseksi sijoittui Ruotsin Emil Bergqvist ennen ranskalaista Jean-Baptiste Franceschia. 

Peugeot 208 R2:lla ajava Lario ei tietenkään ole tyytyväinen sijoitukseensa. Vaikka tekniset viat kuuluvat lajiin, oli pettymys silti suuri.  

- Oli kyllä äärettömän hankala kisa. Nyt on aika tyhjä olo. Tämä on iso pettymys, mutta ei auta jäädä tuleen makaamaan. Jospa nämä ongelmat olisivat nyt tämän kauden osalta tässä, CHL Sport Auto –tallin Lario summasi.

Perjantaina Lario ja Hämäläinen kärsivät rengasrikon ja myös auton vetopidon kanssa oli isoja haasteita. Ongelmia tuli lauantaina lisää, kun parivaljakon autosta hävisi ensin jarrut ja sen jälkeen kartturi Hämäläisen ovi ei mennyt kiinni. Kaiken epäonnen kruununa oli vielä kaksi rengasrikkoa lisää.

– Seitsemäs sija ei tietenkään tyydytä. Onneksi saimme sunnuntaina ajettua edes yhden sijan kiinni. Aika paljon tärkeitä MM-pisteitä jäi kuitenkin saamatta, Lario sanoi.

Sisukas suomalaiskuski ei kuitenkaan luovu unelmastaan valloittaa WRC3-luokan maailmanmestaruutta. Larion kilpakumppanit ovat järjestään ajaneet enemmän ralleja, joten loppukauden kilpailuissa on iso iskun paikka. 

– Me ei varmasti luovuteta. Vaikka tässä rallissa oli paljon ongelmia, niin tulee niitä olemaan vielä muillakin. Me jatkamme taistelua, 22-vuotias ralliässä vannoi.

– Vauhti oli kuitenkin hyvällä tasolla silloin kuin ei ollut ongelmia. Se on tärkeintä. Nyt kun saadaan tekniikka kestämään, niin varmasti luvassa on kovia tuloksia.

Lario ja Hämäläinen jatkavat mestaruusunelman tavoittelua Saksan MM-rallissa elokuun puolivälissä. Lario on MM-pisteissä neljäntenä. Luokan mestaruustaistoa johtava Franceschi on ajanut kaksi rallia suomalaisia enemmän. 

Teksti: Aki Hietaval
Kuva: Honza Fronek

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close