Hirvonen tarunhohtoiseen voittoon Vetomiehissä – Pietarinen Nelivetomiesten kuningas

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Vesa Hirvonen on voittanut Neste Rallin ohessa ajetun Vetomies-kilpailun. Hirvosen uskomaton nousu aikarangaistuksen jälkeen oikeutti lopulta ensimmäiseen sijaan yli minuutin erolla Pasi Tiaiseen (Lohjan UA) ja kolmanneksi tulleeseen Mika Krouviin (Mäntyharjun MK). Nelivetomiehissä nopein oli Henrik Pietarinen (Sipoon AK).

Suosittu Vetomies-kisa on MM-rallin yhteydessä ajettava kansallinen ralli, joka on avoin sekä kotimaisille että ulkomaalaisille kilpailijoille. Vetomiehissä kilpaillaan kaksivetoisilla autoilla, kun taas Nelivetomiehissä nimensä mukaisesti nelivetoisilla ralliohjuksilla.

Hirvosella oli hyvä tahti päällä heti kilpailun alusta lähtien, mutta Päijälän erikoiskokeella aikatarkastusasemalta myöhästymisestä langetettu 40 sekunnin aikarangaistus tiputti ”Idän pikajunanakin” tunnetun kuljettajan pois kärkipaikalta.

Hirvonen ei kuitenkaan vaipunut epätoivoon, vaan ajoi Päijälään peräti 38,2 sekunnin pohjat ja nousi takaisin kärkeen ennen viimeistä erikoiskoetta Pihlajakoskella, jossa hän kruunasi voittonsa ollen niin ikään nopein.

– Aamulla päätettiin ajaa kova aika Päijälään. Ei paljon kierrelty kiviä ja tuli hyvä aika. Vaikeaa oli, mutta nyt tuntuu hyvältä, Hirvonen summasi.

Lopputulokset, Vetomies-kilpailu
1. Vesa Hirvonen 1.01.43,2
2.  Pasi Tiainen + 1.14,3
3.  Mika Krouvi + 1.25,3
4.  Edgar Wirtanen + 2.10,1
5. Tero Silanterä + 2.40,0

Henrik Pietarinen ylivoimainen Nelivetomiehissä

Henrik Pietarinen otti Nelivetomies-kilpailun komentajan paikan heti aamun avauspätkällä Päijälässä. Kovimpien haastajaien keskeytysten myötä, voittomarginaali kasvoi reiluun kolmeen minuuttiin. AL-AKU:n Veli-Matti Saarelainen oli kakkonen ennen monikertaista enduron maailmanmestaria Lopen UA:nJuha Salmista.

Lopputulokset, Nelivetomies-kilpailu
1. Henrik Pietarinen 56.53,0
2. Veli-Matti Saarelainen + 3.05,7
3. Juha Salminen + 3.23,0
4. Jari Rajala + 5.49,5
5. Aleksandr Posadskiy + 6.15,6

Kuva: Marko Kyöstilä

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close