Rally Insider ja ajoleiripalkinto kiinnostavat kisavieraita: AKK Driver Academy tarjoaa elämyksiä Neste Rallissa

AKK Driver Academy on osa suomalaisen autourheilun Flying Finn -kuljettajapolkua. Autourheilun juniorimaajoukkue esittäytyy Neste Rallissa monella tapaa.

– Flying Finn:in kautta haluamme saada uusia harrastajia lajin pariin, tämä tapahtuu ennen kaikkea ruohonjuuritason tekemisen kautta. Mikäli harrastuksesta halutaan kohti tavoitteellisempaa suuntaa, on AKK Driver Academyn huippuvalmennuspuoli sitä varten, kertoo AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola.

– Myös Neste Rallissa nähtävät huippukuskit Esapekka Lappi, Jari Huttunen ja Teemu Suninen ovat AKK Driver Academyn kasvatteja, Nikkola luettelee.

Tämän vuoden uutuus Neste Rallin hospitality-puolella on Rally Insider VIP-palvelu, joka pyrkii osaltaan edistämään suomalaista autourheilua.

– Rally Insider on hyvä keino näyttää mitä kaikkea Suomen MM-ralli on. Tätä kautta voimme myös kertoa ulkopuolisille tahoille Flying Finn -ohjelmasta ja sen tarjoamasta nuorisopolusta, sekä kartoittaa, ketkä olisivat halukkaita tukemaan tätä nuorisotyötä, Nikkola taustoittaa.

– Rally Insider on rallivalmentaja Mika Leistiön luoma konsepti, jossa pyritään antamaan kisavieraille kokonaisvaltainen rallielämys. Rally Insider -palvelusta nauttivat pääsevät 3-4 hengen porukalla parhaimmille paikoille seuraamaan MM-rallia. Rallin aikana vieraita kuljetetaan henkilöautolla ennalta varatuille paikoille ja ruokapaikatkin on vieraita varten selvitetty, Nikkola kertoo.

Ja mikä parasta, isäntänä Rally Insiderissa toimivat takuuvarmasti kokeneet ja asiantuntevat ajovalmentajat, jotka osaavat kertoa rallitarinoita myös behind-the-scenes.

Koko kisaviikonlopun ajan rallivierailla on mahdollisuus osallistua Jyväskylän Paviljongin ympyrätorilla AKK Driver Academyn simulaattorikisaan, jossa mitellään paikasta tammikuussa 2019 järjestettävälle rallivalmennusleirille.

– Palkinto sisältää itse leirille osallistumisen, v1600-luokan ralliauton kuljettajan käyttöön koko leirin ajaksi, valmennukset, tiedonkeruulaitteiston koko leirin ajan, sekä tietysti majoituksen ja ruokailun, Nikkola selostaa.

Simulaattorikisassa kilpailijat pääsevät itse ratin taakse. Kilpailussa kisataan nopeimmasta ajasta kilpailijan valitsemalla automallilla, säädöillä ja erikoiskokeella.

– Kisaan voi ottaa osaa kahden euron osallistumismaksulla ja tuotot menevät nuorten kuljettajien valmennuksen tukemiseen, Nikkola luettelee.

Teksti: Jenni Anttila
Kuva: Lauha Puoliväli

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close