Tänak Neste Rallin johdossa, Latvala kolmas – suomalaisilla kaksoisjohto WRC2-luokassa

Viron Ott Tänak ja hänen kartanlukijansa Martin Järveoja johtavat Neste Rallia viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen. Marginaalit kärjessä ovat kuitenkin pienet, sillä norjalainen Mads Östberg on toinen vain 1,1 sekunnin ja Jari-Matti Latvala kolmas 10,8 sekunnin erolla.

Toyotalla ajava Tänak johti rallia kolmen erikoiskokeen jälkeen, mutta Östberg puolestaan kaappasi johtopaikan neljännen jälkeen vain pitääkseen sitä hetken aikaa.

– Meillä on ihan maksimivauhti päällä joka pätkällä. Tämä on todella haastavaa, mutta olemme olleet onnekkaita tänä aamuna. Tiellä on ollut paljon irtosoraa, mutta olemme kärsineet yllättävän vähän siitä, joten en voi valittaa. En pysty tekemään enempää.

Citroën-kuljettaja Östbergilläkin riitti ohjelmaa päivän ensimmäisellä ajolenkillä.

– Nelospätkällä tulimme hyvin, mutta viidennellä erikoiskokeella oli tosi liukasta. Tein pari virhettä, kun yritin tulla lujempaa.

Tänakin tallikaverina Toyotalla ajava Latvala valitteli luoton puutetta Äänekosken erikoiskokeella ennen huoltotaukoa.

– Minulla ei ollut parasta tuntumaa ja itsevarmuutta ajamiseen, joten hävisin hieman Tänakille. Taistelu kuitenkin jatkuu.

Suomalaisista M-Sportin Ford Fiestaa ohjastava Teemu Suninen on kilpailussa viidentenä. Äänekoski oli myös hänelle haasteellinen.

– Mentiin vähän leveäksi ja hävittiin aikaa. Yhden pitkän nypyn jälkeen en arvannut, että auto on niin kevyt jarrutuksessa. Vähän harmittaa; olisi voinut olla lisää vauhtia. Koitetaan kehittyä seuraavalla.

Viime vuoden Neste Rallin voittajan Esapekka Lapin aamu alkoi katastrofin omaisesti, kun Toyota sammui kesken kaiken päivän aloittaneella Moksin erikoiskokeella.

– Nyt täytyy vain yrittää, kun mitään muuta ei oikein enää voi. Yritämme säätää autoakin koko ajan, mutta en pääse samalle tasolle muiden kanssa. Meinasin Äänekoskella kaataa jo autonkin, kun pitoa ei ole tarpeeksi.

WRC2-luokassa suomalaiskomento

WRC2-luokassa Skoda-kuljettajat Kalle Rovanperä ja Eerik Pietarinen pitävät kaksoisjohtoa. Pietarinen on 14,3 sekuntia Rovanperää jäljessä.

– Ei ollut puhdas ajo. Tein virheitä; ei pahoja, mutta hävisin turhaan aikaa. Kaverit takana pääsevät lujempaa, Rovanperä kommentoi suoritustaan viidennen erikoiskokeen jälkeen.

Pietarisen vauhti oli hieman kateissa aamulla, mutta nyt ajo selkeästi maistuu.

– Kaikki on ihan OK. Moksi meni ihan pieleen, mutta nyt lähti vähän paremmin käyntiin. Ajo on menossa parempaan suuntaan.

Myös Hyundain suomalaiskuljettaja Jari Huttunen mahtuu WRC2-luokassa kärkijoukkoon viidennellä sijallaan.

WRC3-luokassa Fordilla ajava Henri Hokkala on alkanut lunastaa Tulevaisuuden Tähti -palkintonsa suomaa näytönpaikkaa Neste Rallissa. Hokkala nimittäin latoi pohjat WRC3-luokkaan Äänekosken erikoiskokeella. Samalla Hokkala nousi luokassaan kolmanneksi.

Tuloksia EK 5/23 jälkeen, yleiskilpailu
1. Ott Tänak (EST) 27.22,2
2. Mads Östberg (NOR) + 1,1
3. Jari-Matti Latvala (FIN) + 10,8
4. Hayden Paddon (NZL) + 14,8
5. Teemu Suninen (FIN) + 16,4

8. Esapekka Lappi (FIN) + 49,1

Tuloksia EK 5/23 jälkeen, WRC2-luokka
1. Kalle Rovanperä (FIN) + 28.46,0
2. Eerik Pietarinen (FIN) + 14,3
3. Ole Christian Veiby (NOR) + 15,6
4. Pierre-Louis Loubet (FRA) + 33,6
5. Jari Huttunen (FIN) + 33,7

Tuloksia EK 5/23 jälkeen, WRC3-luokka
1. Emil Bergkvist (SWE) 32.01,9
2. Ken Torn (EST) + 13,8
3. Henri Hokkala (FIN) + 17,6
4. Terry Folb (FRA) + 23,4
5. Jean-Baptiste Franceschi (FRA) +32,0

Neste Rallissa ajetaan perjantaina vielä kuusi erikoiskoetta.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close