Tänak johtaa Neste Rallia ensimmäisen ajopäivän jälkeen

irolainen Ott Tänak ajoi pohja-ajan Neste Rallin aloittaneelle Harjun erikoiskokeelle torstai-iltana Jyväskylän ydinkeskustassa ja otti samalla kiinnityksen kilpailun johtoasemaan. Toinen oli Belgian Thierry Neuville 0,7 sekuntia hitaampana ja kolmas ranskalainen Sébastien Ogier 0,8 sekuntia kärjestä jääneenä. Paras suomalainen oli viidenneksi ajanut Esapekka Lappi.

Uuden luokituksen moottorilla varustetulla Toyota Yaris WRC -autolla ajanut Tänak latoi Harjun mutkat sellaista vauhtia, että kellot pysähtyivät aikaan 1.49,2.

– Tämä on suuri haaste, sillä paikalliset tietävät nämä tiet kuin omat taskunsa. Meillä on samat autot Jari-Matin ja Esapekan kanssa, joten on täysin itsestä kiinni olla heitä nopeampi tänä viikonloppuna.

Esapekka Lappi oli huumorituulella Harjun maalissa.

– Viime vuonna jäätiin viisi ja nyt ei sekuntiakaan. Tämähän alkoi kymmenen kertaa paremmin kuin viime vuonna. Jos jatketaan näin, tänä vuonna voitetaan kolmella minuutilla!

Jari-Matti Latvala aloitti Neste Rallin kelpo suorituksella ollen kahdeksas ja jääden Tänäkin pohjista 2,3 sekuntia.

– Tämä kausi on ollut rankkaa, joten on tärkeää pyrkiä parantamaan kurssia mestaruustaistelussa. On hienoa ajaa jälleen kotirallissa. Pätkä oli OK; pari pientä virhettä, mutta hyvä alku. Pitoa vähän jännitin.

WRC2-luokassa nopein oli italialainen Fabio Andolfi ja toinen norjalainen Ole Christian Veiby. Nopein suomalainen oli Emil Lindholm, joka ajoi kolmanneksi nopeimman ajan luokassa. Kalle Rovanperä oli luokan kahdeksas.

Tuloksia EK 1/23 jälkeen
1. Ott Tänak (EST) 1.49,2
2. Thierry Neuville (BEL) + 0,76
3. Sébastien Ogier  (FRA)+ 0,8
4. Andreas Mikkelsen (NOR) + 0,9
5. Esapekka Lappi  (FIN)+ 1,7
6. Mads Östberg (NOR) + 1,8
7. Craig Breen (IRL) + 1,8
8. Jari-Matti Latvala (FIN) + 2,3
9. Elfyn Evans (GBR) + 2,6
10. Hayden Paddon (NZL) + 2,6

Kilpailu jatkuu perjantaina kymmenellä erikoiskokeella, joista ensimmäinen, Moksi 1, starttaa kello 8.18.

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close