Suniselta ja Huttuselta ohjeet tuoreelle Tulevaisuuden Tähdelle: malttia ja vauhtia

Rallin Tulevaisuuden Tähti -palkinnon tänä vuonna voittaneen Henri Hokkalan ensimmäinen Neste Ralli ei jää ainakaan neuvoista kiinni, sillä aiemmat tähdet Teemu Suninen ja Jari Huttunen antavat omat vinkkinsä tikkakoskelaiselle kuljettajalle.

Suninen arvostaa erittäin paljon vuoden 2014 palkintoaan ja sanoo sen olleen ratkaisevassa asemassa siihen, että ura on vienyt M-Sportin tehdaskuljettajaksi rallin MM-sarjaan. Palkintona on alusta asti ollut täydellinen kilpailupaketti Neste Ralliin.

– Ensimmäinen näytönpaikka tulee vain kerran eteen ja silloin pitää pystyä antamaan kaikkensa. Se Hokkalallakin on nyt edessä. Itse voitin Neste Rallin WRC3-luokan vuonna 2014 ja sain Toyotalta viestiä, että he olivat noteeranneet suoritukseni. Minut kutsuttiin heidän testitilaisuuteensa ja siitä oikeastaan urani sai kunnon alkusysäyksen ja loppu on historiaa.

Huttunen puolestaan voitti Tulevaisuuden Tähti -palkinnon vuonna 2015. Myös hänellä on teesit selvänä Hokkalalle.

– Minulla oli palkinnon voittovuotena todella huono Neste Ralli, mutta palkinnon saaminen oli erittäin tärkeää ja tiesin, että jonain päivänä ajaisin rallin MM-sarjaa ja nyt olemme siellä. Neuvoni Hokkalalle on pysyä tyynenä.

Henri Hokkala ajaa yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa Neste Rallissa numerolla 75. Kilpailu alkaa tänään kello 19.00 Harjun erikoiskokeella.

Kuva: McKlein

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close