MM-sarjan kärkikuljettajat tyytyväisiä Neste Rallin reittimuutoksiin – ”Kovaa mennään edelleen”

Rallin MM-sarjan kärkikuljettajat antavat hyväksyntänsä Neste Rallin tämän vuotiselle reitille, joka on yhdistelmä perinteisestä leveää valtiontietä sekä kapeita ja teknisiä osuuksia, joita löytyy aikaisempaa enemmän.

Citroënin irlantilaiskuljettaja Craig Breen vakuuttaa, että rallin luonne ei ole muuttunut mihinkään.

– Kaikkein tärkeintä on pystyä säilyttämään vauhti myös kapeilla teillä. Toki paljon leveitäkin osuuksia on edelleen mukana, mutta varsinkin kapeat osuudet tekevät sen, että vauhti tuntuu paljon kovemmalta, mikä on pelkästään nautinnollisempaa, vuonna 2016 palkintokorokkeelle yltänyt Breen kertoo.

Kerran Neste Ralliin voittanut, M-Sportin Sébastien Ogier on valmis uusiin haasteisiin.

– Reitillä on osuuksia, jotka ovat todella kapeita ja joissa on paljon irtosoraa. Kapeus tekee myös ajamisesta haastavampaa. Tykkään silti reitin luonteesta, sillä nyt pitää ajaa todella tarkasti. Virheisiin ei ole varaa.

Yksi kovimmista suomalaissuosikeista, Toyotan Jari-Matti Latvala on voittanut Suomen MM-rallin kolme kertaa ja on niin ikään valmis ottamaan uudistuneen reitin vastaan.

– Siellä on paljon kapeita teitä, mutta ne sopivat täysin rallin luonteeseen, koska ajoimme sellaisia teitä paljon menneinä vuosina. Niiden pinnan pitäisi kestää aika hyvin, joten jos sää pysyy tällaisena, niin en usko, että olosuhteet muuttuvat ajokertojen välillä hirveästi.

Kuva: McKlein

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close